Gepost door: -paul | 16 oktober 2015

Inspiratie

zwartwit sonja
zwartwit barWeer twee foto’s van de apéro in Le Vert Pré in Saint Julien de Civry. De bovenste is van gisteravond en links een van een week geleden. Dat zwart witte heeft toch iets heel speciaals. Gisteravond zag ik in het Uur van de Wolf een documentaire (2015) van Erik van Empel, dat is de broer van Ruud van Empel, over de Italiaanse fotograaf Paolo Ventura. Hij gaf een succesvolle carrière als modefotograaf op omdat hij de herinneringen van zijn oma die hem over de oorlog vertelde wilde gaan fotograferen. Regisseur Erik van Empel laat zien hoe de kunstenaar in een schuur op een verlaten berg in Italië een melancholische wereld creëert. Met verf en karton roept hij de sfeer van magie en isolement uit zijn jeugd op. Zeer boeiend en inspirerend. Daar wil ik ook eens iets mee proberen.


Responses

  1. Jammer dat ik het programma heb gemist, klinkt heel interessant. Ben zeer benieuwd naar het gevolg van jouw inspiratie

  2. tot 10 januari 2016 is in het museum de Valkhof in Nijmegen een tentoonstelling van Paolo Ventura “de verdwijnende man”


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën