Gepost door: -paul | 19 september 2015

Bestseller

tankstation
joël dickerOp de omslag van het 640 pagina’s tellende boek van Joël Dicker: De waarheid over de zaak Harry Quebert, staat een foto van een schilderij van de Amerikaanse schilder Edward Hopper (1882-1967). Hopper was iemand die in zijn schilderijen een onwerkelijke, desolate sfeer creëert. Er heerst vaak een psychologische spanning. De mensen op zijn schilderijen zijn niet vaak gelukkig. Ook wekken ze een gevoel op van samen maar toch alleen te zijn. De omslag voor het boek had niet beter gekozen kunnen worden. Op een dag wordt er in de tuin van Harry Quebert een lichaam gevonden. Het blijkt van de 33 jaar eerder vermiste Nola. Harry was in de dertig toen ze verdween, Nola was toentertijd 15. Omdat op het lichaam het manuscript van Queberts meesterwerk gevonden wordt, gaat de politie er van uit dat Quebert het jonge meisje om het leven heeft gebracht. Geheimen uit het verleden worden ontrafeld, Harry blijkt een verhouding met het jonge meisje te hebben gehad. De met een writers block kampende Marcus kan niet geloven dat zijn leermeester schuldig is aan een moord en start een eigen onderzoek. Het boek leest als een trein en als je het laatste woord gelezen hebt, vind je het jammer dat het uit is. (ISBN 978 90 234 7760 0)
GPS-coördinaten foto: 46°17’17.6″N 4°17’57.1″E


Reacties

 1. dit pompstation ziet er “in gebruik” uit, er zijn zoveel verlaten stations, je zou er bijna een serie foto’s aan kwijt kunnen

  • Goed idee, ik heb een nieuwe categorie ‘pompstation’ aangemaakt.

 2. The novel got two awards in 2012 in France :
  the “Grand Prix de l’Académie Française” and le “Goncourt des Lycéens”.
  A big success !

 3. Inderdaad, prachtig boek.

  Nog een aanrader voor iedereen die van niet-doorsnee thrillers houdt: Disclaimer van Renee Knight. Verrassende (maar niet gezochte) plotwendingen en een einde dat tot nadenken stemt.

 4. Wat ik er nog aan toe wilde voegen: foto’s spelen een belangrijke rol in het verhaal.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën