Gepost door: -paul | 26 juli 2015

Inhouden

Le Guidon
Aan de D985 tussen Charolles en La Clayette ligt bij Saint Julien de Civry het gehucht Le Guidon. Dat is de geboorteplaats van een zekere Bernard Thevenet. Hij won in de jaren zeventig twee keer de Tour de France. Op 11 juli 2003 passeerde de Tour zijn dorp en de commune wil dat graag middels dit bord laten weten. Goed, dit ter inleiding. De afgelopen drie weken hebben we elluke dag op tv met dichtgeknepen billen naar die Tour gekeken. Op de dag van gisteren had ik me speciaal verheugd. Aankomst op de Alpes d’Huez, de Nederlandse berg. Wat gebeurt er? Iemand heeft belangstelling voor mijn foto’s. Das mooi. Enfin na gemail en gebel, maak ik een afspraak om 15.00u. Dacht van dat is op een half uurtje wel bekeken. Het liep ietsje anders, want hij kwam met zijn familie een uur later. Nou oké, kon ook nog wel. Je houdt je in. Tv uit en met zijn allen naar het atelier. De twee foto’s waar het om ging, had ik al klaar gezet. Gaat vervolgens de hele familie discussiëren over welke foto het moet worden. Dan weet je het wel. Hopeloos. Ik probeer ze nog te helpen door te zeggen om dan maar een muntje op te gooien, of anders koopt u ze toch alle twee. Dat hielp niet. Uiteindelijk zijn ze toch met een foto naar huis gereden. Toen was het als een scheet naar de tv rennen en… kon ik nog net de laatste anderhalve kilometer zien. Duizend bommen en granaten!, of op zijn Frans gezegd: Mille millions de mille sabords de tonnerre de Brest!”. Verder waren het heel aardige mensen hoor.


Responses

 1. Het leven van een blogger en Tourfanaat valt niet altijd mee.😢

 2. optie: uitzending gemist?!?

 3. geeft niks Paul, elk rechtgeaard en fatsoenlijk mens heeft zich toch geërgerd aan die toeschouwers die spuwen, slaan op helmen van de renners slaan, met een blote kont meelopen en nog van dat fraais. Pas toen de renners tussen de nadars reden was ik niet meer het slachtoffer van plaatsvervangende schaamte !

  • Tijdens de Tour staan er miljoenen mensen langs de kant van de weg. Er valt niet aan te ontkomen dat er ook een aantal gestoorden tussen staan.

 4. Jammer! Maar de samenvatting van Vive le Vélo maakt vaak veel goed (en volgens mij rechtenvrij online terug te zien)

 5. When next we meet I need to hear this story because google translate mangles it. But you’ve also changed the title picture – where is it?

  • The picture was taken on the D 34 between Varenne l’Arconce and Saint Christophe en Brionnais. See red arrow below.

  • The picture at the top yesterday was not a Brionnais picture – it was either a coastal or a lake scene, unless there was a blue fog lying across the landscape. Anyway, the cows are now back so I once more know where I am.

   • Perhaps you should clean your screen Kate. On the road from Charolles to Marcigny we look to the left on the landscape of Varenne l’Arconce.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën