Gepost door: -paul | 16 juni 2015

Evaluatie

ober Argentina
Een ober op een terras in Mendoza Argentinië. Markante kop, ik vraag hem of ik wel een foto van hem mag maken. Maar natuurlijk, zegt hij en gaat er eens goed voor staan. IJdelheid is de mensheid niet vreemd. Goed, na een prachtige reis in de Andes, vliegen we van Mendoza terug naar Buenos Aires, ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. Er rest ons nog een laatste dag om er van te genieten. Speciaal voor deze dag draag ik mijn witte colbertje met in de binnenzak een goede Havanna sigaar. Enfin, we lopen in een niet al te drukke straat en op een gegeven moment krijgt Marjon iets op haar hoofd. Ik kijken, het is groenachtig vies ruikend spul en niet alleen op haar haren. Staat er aan de overkant een man die naar boven wijst waar op een richel een aantal duiven zitten. Hij wenkt dat we naar zijn kant moeten komen. Hij heeft zelfs wat tissues en een flesje water en helpt om schoon te maken. Hoe aardig. Het ruikt verschrikkelijk. Marjon doet haar schoudertas af en zet hem op de grond. Hij poetst verder en zegt dan verschrikt dat mijn witte colbertje er ook onder  zit. Ik zet mijn fototas naast de tas van Marjon, trek mijn jasje uit en sta verbouwereerd… ook onder de klodders. Tja, dan ben je de kluts volledig kwijt. Dat is het moment dat Marjon schreeuwt dat de tassen er niet meer staan. De man wijst naar links en roept daar, daar loopt hij! Wij in paniek er achteraan. Nada, niets te zien. Terug naar de man, maar helaas, die is ook niet meer te bekennen. Zo gaat dat dus. De rest van het verhaal, met drie dagen extra in Buenos Aires, noodpaspoort etc. is denk ik wel bekend. Als toetje blijkt in Frankrijk dat de reisverzekering uitsluitend een uitgebreide ziektekostenverzekering te zijn. Ook dat nog. Zoiets is ons nog nooit overkomen, maar het kan dus wel. Wees gewaarschuwd!


Responses

 1. Wat een verschrikkelijk verhaal, wat zullen jullie je genomen voelen! En ook al ben je gewaarschuwd, hier trapt een mens gewoon in.

 2. duiven ook in t complot?

  • Je zou het haast zeggen, maar die hoeveelheid klodders kwamen niet van die duiven, al zou je het wel denken. En dat was ook de bedoeling dat denken.

 3. dit is dus georganiseerde misdaad ?

 4. Wat geraffineerd!
  Erg, daar kan je bijna niet aan ontkomen.
  Dank voor het delen , zodat het wij (lezers) daar dan niet hoeven in te trappen.
  Gelukkig heb je er een mooie camera aan overgehouden!
  Dat dan weer wel.!

  • Ja dat dan weer wel, maar die camera is wel uit mijn eigen portemonnee.

   • als je die nog hebt, kan je daar n mooie foto van maken

 5. Hello Paul,
  This trick was used in India as well, but for another less serious target : a young shoe-shine boy sent some bird shit on your shoes (you didn’t see him doing it, of course). And stopped close to you, showed you the mess with a worried look and proposed you to clean up your shoes…….
  First, you was relieved by that lucky coincidence, but at the second time, a strong doubt started…………

 6. O O die rottige kleine lettertjes van verzekeringspapieren
  Goeie les voor de volgende reis en de zakkenrollers worden steeds gehaaider waar je ook bent, behalve in Prizy en omstreken.

 7. Dit trucje hoorden wij ook van vrienden die in Italie waren,dus ook “dicht” bij huis!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën