Gepost door: -paul | 15 mei 2015

Eitje

gewone berenklauw
Een regendag vandaag en behoorlijk koud. De laatste IJsheilige, Bonifatius, heeft zich gisteravond en afgelopen nacht dan toch nog even doen gelden. Enfin, in de bermen beginnen witte schermbloemen te bloeien. Ik schat in dat dit iets berenklauwerigs is. Die regen komt trouwens voor de tuin erg gelegen. Morgen weer zon en dan kan er gewerkt worden in de moestuin. Volgens de maankalender een uitstekende dag om tomaten te planten. Heb vanmiddag al bij het tuincentrum in Vauban, geweldige keuze daar, twee soorten gekocht: Noire de Russie en Coeur de Boeuf. Dat zijn grote zoete vleestomaten. Het perk waarin ze geplant worden ligt al een tijdje klaar. Dus dat wordt een eitje.


Responses

  1. Great pic of all those cows in a line. Do you suppose they feel the rapid temperature changes in the same way that we do?

    • No idea, but if you look at those heads, then they should all have the same father.

  2. Je hebt Fluitenkruid gefotografeerd, Paul. Ik ben er verliefd op. En ik begrijp niet waarom hier in Horn datzelfde Fluitenkruid vanmiddag in één klap weer weg gemaaid moest worden tot er een saaie kale berm overbleef….

    • We hebben het er wel eens vaker over gehad Henny, maar zeker weten, hier groeit echt geen fluitenkruid.

  3. Heb enkele weken ook Noire de Russie gezaaid, samen met de rode “tomate Russe”. Terwijl die rode russen al zo ’n vijf centimeter hoog staan doen de zwarte nog altijd niets. Moet wel zeggen dat de “rode” zaden zelf gewonnen zijn uit rijpe tomaten van vorig jaar en de zwarte zaden uit een pakje komen…De rode blijven mijn favoriete tomaten, soms wel spijtig dat ze ZO GROOT worden. Je moet soms al mensen uitnodigen om een tomaat mee op te komen eten…

  4. Zie geen blad,maar denk ook aan kleine berenklauw of kan het dolle kervel zijn?in ieder geval echt voorjaar!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën