Gepost door: -paul | 1 mei 2015

Nepal

Kathmandu
Een van de armste landen van de wereld beleeft de ergste ramp uit zijn geschiedenis. De beelden van de gevolgen van de aardbeving zijn dramatisch. Wegen zijn versperd en tot overmaat van ramp begint het regenseizoen. Ook met alle mogelijke hulp gaat de opbouw, vrees ik, jaren duren. In de afgelopen dertig jaar ben ik zes, zeven keer in dit prachtige land geweest. De laatste keer was in november 2012 en ik realiseer me nu pas dat het toen ook had kunnen gebeuren. Dat is een raar gevoel. Ik blijf de angstaanjagende beelden met pijn in het hart dagelijks volgen en hoop dat de wereld echt alle hulp zal gaan bieden. Het land verdient het.


Responses

  1. Oh, yes…. For me, this valley of Katmandu has been an example of paradise. After this terrible human desaster (500 000 people had to leave the city), the idea of the disapearance of such wonderful a city, shaped so many years by human hand, soul and mind, is an awfully dark thought.
    Really, the news of the world are not good at all…..

  2. ik zou je willen verbeteren Paul, de mensen verdienen het geholpen te worden. Maar wanneer er vanuit België een B-Fast team naar ginder vertrekt, de dag na de ramp, gespecialiseerd in het opsporen van overlevenden en gewonden en die krijgen gewoon geen toegang tot het land van de overheid, dan bekruipt mij toch een dubbel gevoel. Geld vragen en hulp weigeren …sorry dat is erover. Spijtig voor de mensen daar maar ik heb de cijfers vanavond van de TV steunactie gezien en ik denk dat vele Belgen momenteel denken als ik.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën