Gepost door: -paul | 6 april 2015

El Pensador

Tortoni2
Ik kan nog wel lachen hoor, maar niet breeduit. Dat komt omdat ik morgen naar de tandarts in Charolles moet om te happen voor een prothese. Dat gaat niet lukken omdat we pas woensdag naar de Nederlandse ambassade kunnen voor een noodpaspoort en dan zouden we donderdag weer in de Brionnais kunnen zijn. Ik zeg uitdrukkelijk zouden, want niets is zeker. Enfin, we zitten in Gran Café Tortoni in Buenos Aires. Daar zaten we zes jaar geleden ook. Had me verheugd om wat foto’s te maken, maar ja die camera is gestolen. Dus moest het weer met de oude. Goed al wandelend kwamen we ook langs het originele beeld ‘de denker’ van Auguste Rodin. Kijk, dat dat beeld in Buenos Aires staat, had ik niet kunnen bedenken. Toch leuk.

TortoniEl PensadorCongreso Nacional


Reacties

  1. Sterkte nog een paar dagen en een veilige thuisreis straks

  2. Heb nog eens op Wikipedia gekeken, maar ik vermoed dat het beeld toch een afgietsel (replica) is. Het origineel staat denk ik in Parijs, en zo hoort het ook.

  3. Succes met het regelen en wat zaten jullie daar in een prachtige tent zeg,imposant,dus houdt dat nog maar even vast als extraatje!

  4. Paul, de originele, bronzen “Denker” staat in het Rodin museum te Parijs in het Hôtel Biron, de voormalige woonplaats van Rodin. Ook op het kerkhof van Laken (Brussel) staat een “originele” denker of een afgietsel van de originele ! Kom goed thuis en houd er een smile aan over, je gaat toch niet met een blik van teleurstelling op dat vliegtuig stappen. Denk liever aan die nieuwe Canon die op je ligt te wachten in Macon of Lyon !

  5. Kijk, zulke “peptalk” van Jan Faes, daar heb je wat aan. Alles zal goed komen.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën