Gepost door: -paul | 10 februari 2015

Accu

Landroverperikelen
Vorige week donderdag kreeg ik mijn auto niet aan de praat. Hij pruttelde wel, maar doorstarten deed hij niet. Het was hartstikke koud en dan denk je automatisch aan de accu. Toch kon het daar niet aan liggen, want nog geen half jaar geleden heeft Pierre er een nieuwe in geplaatst. Vrijdag weer eens geprobeerd en nog steeds nada. En ja dan is het weekend. Enfin, gisteren is Pierre gekomen. Hij renoveert en repareert Landrovers. Computer erop aangesloten en die suggereert dat het wellicht een zekering zou kunnen zijn. Daar gelooft Pierre niks van. Hij terug naar huis om de boeken en internet te raadplegen. En dan gebeurt iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt. Pierre checkt eerst nog een paar dingen, sluit vervolgens een hulpaccu aan en start de motor. Fluitje van een cent, hij doettut. Blijkt die nieuwe accu van een half jaar geleden niet goed te zijn. Vandaag heeft hij er gratis een nieuwe ingezet. Garantiegevalletje.


Responses

  1. Gelukkig dat het bij huis ontdekt is, op de terugweg uit Lyon in de bergen zou het heel wat vervelender zijn. Lang leve de trein!

  2. Is dat een petje of een kale plek, boven op je hoofd, Paul?…

    • Laat ik beginnen om te zeggen dat het inderdaad LIJKT dat ik boven op mijn haardos een kale plek heb. Als je echter op de foto klikt, dan zie je dat er een scheer zonlicht overheen gaat. Eigenlijk is het te belachelijk voor woorden dat ik er in zekere zin nog serieus op in ga ook ;-)

  3. Grapje, Paul!….

  4. Aldi (Nederland . . . ) had onlangs een een accutester voor 4 euro en acculader voor 15 euro. Die accutester leg je in het dashboard kastje.
    Altijd bij je om interessant te doen bij een ander met pech.
    Arme Pierre. Paul, je hebt toch wel startkabels, een tractor met een accu, je kunt hem aanslepen. Ga nooit met je handen in de zakken staan alsof de auto niet jouw zaak is. Dat voelt hij. De auto bedoel ik.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën