Gepost door: -paul | 1 januari 2015

Thema

tegenlichtkoe
Zo, we beginnen 2015 met het negende achtereenvolgende jaar van ellukke dag een foto en verhaaltje op de Herberg. Elk jaar stel ik me de vraag of het niet eens tijd wordt om er mee te stoppen en iets anders te gaan doen. Maar ja, wat zou dat dan moeten zijn? Achter de geraniums gaan zitten is ook al zo wat. Nog steeds vind ik het leuk om met de Herberg bezig te zijn. Spannend blijft het om de foto van de dag te maken. Regelmatig zit er een foto bij waarvan ik zelf zeg die is oké. Minder vaak gebeurt het mij dat ik zeg van dit is een foto voor een tentoonstelling. Het heeft twee jaar geduurd voordat ik de zestien foto’s bij elkaar had voor de expositie van de Charolais koeien in de Brionnais. En nu ben ik bezig om te bedenken wat het thema zou kunnen zijn voor een volgende tentoonstelling. Zo deed Gon de suggestie om als onderwerp niet de koeien maar specifiek de stieren te nemen. Dat zou kunnen, maar liever neem ik toch eens iets heel anders. Bettina kwam met het idee om foto’s te maken van hekwerken of poorten in het landschap of bij boerderijen. Dat idee is het proberen waard, al zal het een klus zijn om ze te vinden. Een ander voorstel komt van Gill. Het fotograferen van de houten balkons van oude boerderijen in de Brionnais. Zelf zit ik te denken aan een serie van verschillende soorten luiken aan de ramen bij Franse huizen. Wellicht zijn er nog meer ideeën? Hoe dan ook, ik ga aan de gang en dus verder.


Responses

 1. From a personal viewpoint, Paul, I hope that you won’t be tempted to specialise with your photography. Just carry on shooting subjects that please you, interest you, amuse you and move you. And, in the process, continue to give us images which show the life and landscape of the Brionnais in all their variety and beauty.

  • Do not worry, Neil, for my blog I will definitely continue to take pictures of all facets of the Brionnais. It is also that I’m going to search for a specific topic for an exhibition.

 2. Ik zeg: boerenerven

 3. Je hebt zelf al leuke mogelijkheden aangegeven, Paul. Misschien kun je ook eens denken aan een karakteristiek onderdeel van Bourgondië: de gerechten. Wat ligt er elke dag op je bord en op dat van je Franse medebewoners? Hoe zien hun keukens eruit? Ik noem maar iets. Je komt er ongetwijfeld wel uit, en ik blijf ervan genieten!

  • Paul, we wensen je een gezond 2015 voor jou en allen die jou omgeven. Iedere keer wanneer we niet in de Brionnais zijn geef je ons het gevoel van de kou, de warmte en de lucht van koeien wat we in Nederland zo missen. Je presenteert het met tekst en fotos zo beeldend. Hartelijk dank daarvoor.
   Ik weet pas zeker dat het goed met je gaat als je door gaat. Stoppen is geen optie.

 4. Om de Brionnais nog beter op de kaart te krijgen als cultureel erfgoed: de bocages (wel een behoorlijke uitdaging lijkt ons) maar leuk als vervolg op de koeien? Arend en Emelie

 5. de eigenaren van die koeien op de foto, lijkt me ook heel leuk als topic voor dit jaar

 6. Wat dacht je van deuren ipv luiken?ik focus me daar al langer op en het is verassend als je er op gaat letten,schitterende details vaak,maar jij bent zo goed in het “kijken” ik twijfel er niet aan dat je wel een onderwerp vindt.Wens je een prachtig fotojaar toe,nooit stoppen,wat zou ik dan moeten?????


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën