Gepost door: -paul | 22 november 2014

Enchanté … Marcel

Marcel
De temperatuur steeg vandaag naar 16°C. De luchtvochtigheid was, zonder neerslag, 74% en dat is vrij hoog te noemen. Dat belette Marcel B. niet om in zijn moestuin te werken. Hij woont op zichzelf in zijn kleine huis in Cantiaux en zijn potager is zijn ziel en zaligheid. Daar mag hij best trots op zijn, want ik ken geen andere tuin in het dorp die er zo perfect uitziet als die van hem. Het is een beetje moeilijk te zien, maar half over zijn hoofd draagt hij steevast een zwarte béret. Daaraan herken je hem van verre. Heb Marcel altijd al eens op de foto willen zetten. Vanmiddag stopte ik voor zijn huis, trok de stoute schoenen aan en vroeg het hem. Ondanks dat ik altijd naar hem zwaai, wilde hij eerst weten wie ik was. Ik draaide me om en wees naar het huis in de verte. Kijk, in dat oude huis van Brigaud woon ik al tien jaar. Ah… de Brigauds en toen was het goed. Zeg maar waar ik moet gaan staan. Bijzonder eigenlijk dat als je gewoon vraagt om van iemand een foto te mogen maken, het me nog nooit gebeurd is dat iemand weigerde.


Reacties

  1. Wat een knapperd

  2. Vraag is natuurlijk of deze brave man ook over een computer beschikt en of jij jouw blog kenbaar hebt gemaakt.

    • De vraag is of ik hem dat kenbaar zou moeten maken. Wat ik doe is hem op een respectvolle manier beschrijven en hem ook als zodanig portretteer. Kan me niet voorstellen dat hij of iemand anders daar bezwaar tegen zou kunnen hebben. Mocht dat wel het geval zijn, dan zal ik de foto, zoals vermeld onder de knop ‘Over ons’, verwijderen. Zo’n verzoek heb ik overigens zolang ik met mijn blog bezig ben nog nooit gekregen.

  3. Eerst relatie leggen en dan de mooist authentieke foto maken. Van alle prachtige foto’s die ik al op je blog heb gezien is dit degene die me,
    tot nog toe, het meest ontroerd.

  4. prachtige foto van een BOER, eentje zoals mijn vader. Hulde, groet


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën