Gepost door: -paul | 18 november 2014

Frituur

Baraque de Fraiture
Vanuit Zutendaal naar huis in de mist en regen door de Belgische Ardennen. Je passeert daar Baraque de Fraiture en om een of andere reden krijg ik bij dat bord altijd zin in een zak patat met. Maar om elf uur ’s ochtends is me dat toch te vroeg. Enfin, de neerslag viel verder mee, behalve het laatste stuk van de autoweg in het donker naar Saint Germain. Dan merk je dat je ogen minder worden.


Responses

 1. Maar jullie zijn dus wel veilig thuisgekomen! Pech met die regen, die zal hier morgen wel vallen. Wij eten nu lekker van jullie kaasjes en gaan daarmee door!

 2. Dat is altijd onze eerste stopplaats en wij noemen dat dus Barak de Frituur,dat geeft dus aan dat je niet de enige bent die het associeert met een zak B.frites!!!!

 3. Precies dezelfde associaties heb ik altijd op deze erg vertrouwde plek. En altijd neerslag daar. Weer blij, terug in het Franse land?

  • Vroeger was dat een driebaansweg en stonden er inderdaad frietkotten langs de weg.

   • de hoofdweg van Heer (Mestreech) naar Aarlen liep daar, en de friettenten zijn er nog steeds.na de ramp in Houffalize is de snelweg er snel gekomen.

    • Ik vind veel prima, maar ik ben allergisch als iemand reageert met een naam die de zijne niet is.

     • was nog blijven staan…

 4. Toch maar een bezoekje aan de opticien plannen ………..

 5. S. Winters kun je er vaak prachtig langlaufen, maar eerlijk is eerlijk, sla niet af voor een bak patat, het is er een beetje een vieze bende. (geleerd). Fijn dat je weer thuis bent.

 6. In 1964 stopten wij hier al op de terugreis van Italië naar Schiedam. Heerlijk een Belgisch frietje met worstjes. Dan werd er nog twee uur gestuurd en waren wij weer thuis. Toch een plaats met herinneringen ook als wij van jullie huiswaarts gaan. Maar na 1964 nooit meer gestopt maar wie weet…

  • Dat waren nog eens tijden… in twee uur van Baraque de Fraiture naar Schiedam.

 7. De koffie is er goed!!wij wrijven daar vaak de slaap uit onze hollandse ogen, nou ja, ik dan, B.stuurt natuurlijk!!en dan op naar Nancy,de volgende stop……

 8. Ik geloof dat veel mensen dezelfde associatie hebben. Ik ben wel eens echt van de weg gegaan op zoek naar een frietbarak.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën