Ooit heb ik me een keer laten verleiden om bij de firma B. in Noord-Sleen deze occasion te kopen. Een cultivator die een enorme herrie maakt, maar desondanks moeite heeft om de grond voldoende diep te wentelen. Dat moest vandaag dus in twee keer. Het ding heeft daarnaast de hebbelijkheid om naar rechts te trekken waardoor je hem naar links moet duwen. Enfin, uiteindelijk heb ik het wedstrijdje van hem gewonnen. Helaas is het zo dat je er in het algemeen niet een jaartje jonger op wordt, want een en ander begint toch wel wat kruim te kosten moet ik zeggen. Goed, het perceel is geharkt, het bloemenzaad gestrooid, wederom geharkt en met een platte schep aangedrukt. Klaar. Morgen maar eens een start maken met het snoeien van de rozen. Dat kan ook niet wachten.
Gepost door: -paul | 10 maart 2014
Kruim
Geplaatst in tuin
Reacties
geef een reactie
Categorieën
- Argentinië
- atelier
- Bar l'Aut'antique
- beelden
- beestjes
- bewegende beelden
- bibliotheek
- boerenerf
- bouleshit
- buitenom
- Cato
- château
- corona
- Cuba
- cultureel
- enchanté
- feest
- fotofilmpjes
- gastblog
- Geen categorie
- geLACHkamer
- ijslandse paarden
- interessant
- Jowlevi
- Jowluca
- Kate to New Zealand
- kerk
- keuken
- korstmossen
- kruisbeeld
- Le Val d'Arconce
- le vert pré
- luiken
- markt
- mooiste maandelijkse blogfoto's
- nepal
- oog voor detail
- paulvlog
- pompstation
- Puck
- serre
- straatje
- Tara
- tuin
- uitstapjes
- vlinders
- vogels
- voiture
- vroeger
- watermolen
- wei
- wijngaard
En je nu maar weer verheugen op een heerlijk vol bloembed,succes en we komen het wel controleren!!
By: Gon on 10 maart 2014
at 19:55
“één en ander begint wel wat kruim te kosten”, is dat een bestaande uitdrukking? Nooit van gehoord. Klinkt wel leuk………
By: mia on 10 maart 2014
at 20:12
Toch is dit een algemeen bekende Zuid-Nederlandse uitdrukking. Een oproep derhalve aan een neerlandicus in ons midden om hem te duiden.
By: -paul on 10 maart 2014
at 20:28
Dat bloeien gaat niet meer lukken voor de 15e……….dan maar een bosje kopen!
By: mia on 10 maart 2014
at 20:13
die herrie is er voor om je t idee te geven dat er werkelijk wat gebeurt
By: lucas on 10 maart 2014
at 23:50
Dat kost kruim komt uit de kookwereld (koksterm).
Het betekent dat je iets moet toevoegen aan het gerecht om het resultaat goed te maken.
Kruim is het binnenste van een brood.
Het kost dus iets extra’s
By: Bèr on 11 maart 2014
at 06:55
Ik wens je toe dat het ‘kruim’ geen slijmbeursontsteking zal worden of, nog erger (zoals bij mijn Hans) een afgescheurde pees. Voorzicht maar, Paul!
By: Henny on 11 maart 2014
at 14:08
Henny toch……….
Dank je wel Bèr, leuk om te lezen. groetjes Mia.
By: mia on 11 maart 2014
at 20:19
Hij ploegde voort ……
By: Fred on 12 maart 2014
at 09:29