Gepost door: -paul | 6 februari 2014

Bewaarzucht

Renault Estafette fourgon
Het begint minder te worden, maar toch zie je op het platteland in Frankrijk nog aan de kant van de weg bij garages de nodige sloopauto’s staan. Een fraai gezicht is dat vaak niet. Het zal wel te maken hebben met de Franse bewaarzucht met het idee van misschien kan ik er nog eens iets mee. Dit bestelbusje is een Renault Estafette. Gemaakt tussen 1959 en 1980. In twintig jaar tijd is de productie totaal zo’n half miljoen geweest. Ter vergelijking, in ongeveer dezelfde periode tussen 1955 en 1975, werden van de Citroën ID/DS ruim 1,3 miljoen exemplaren gebouwd. Maar ja, dat is appels met peren vergelijken.


Responses

  1. Grappig, Paul, jouw andere manier van kijken. Voor mij en enkele familieleden zijn die oude auto’s (ik fotografeerde ze in het verleden wel vaker) vooral een onderwerp om te schilderen/tekenen. Terwijl jij allerlei bijzonderheden over ze weet. Ik zie niet eens dat het hier om een Citroën gaat! Ik zie puur die afgeronde vormen en de verschoten kleuren, de overwoekering erbij, en ik denk: ‘mooi’…

    • Je moet niet denken dat ik die cijfers allemaal in mijn hoofd heb. Toevallig wel van die Citroën ID/DS, want ik heb er zelf twee gehad.
      Het busje op de foto is, als je goed kijkt, geen Citroën maar een Renault.

  2. Ik associeer zo’n busje met dat van de bakker die vroeger elke dag op mijn boerencamping in de Charente het brood kwam brengen. Ook in St.Sernin hebben wij zo’n mobiele bakker, maar dan een vernieuwde versie, je moet hollen als ze toetert, anders is de vogel weer gevlogen…….

  3. Dit soort foto’s vind ik prachtig. Ik maak al heel mijn fotograferend leven foto’s van wrakken die langzaam verdwijnen in het oprukkende struikgewas. En waar vond je die meer dan in Frankrijk. Maar ook daar worden ze schaars. Ik loop er graag voor om.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën