Gepost door: -paul | 26 januari 2014

Focuszoom

winterjasmijn
Je zou kunnen denken dat hier de lente begonnen is, maar dat is maar schijn. Wel bloeit uitbundig de winterjasmijn en die heet niet voor niets zo. Hier en daar steekt voorzichtig een narcis de kop boven de grond en dat is alles. De foto heeft een focuszoom. Dat wil zeggen dat alles buiten een centraal gebied gezoomd is. Die bewerking geeft een apart effect. Gisteren zag ik op Wouts fotobloG hiervan een prachtig voorbeeld. Ook Cokky had gisteren een fraaie en het effect daarvan laat goed de beweging zien van een draaimolen. Vorig jaar augustus heb ik het eens laten zien met mijn kleindochter Femke. Daarop lijkt het of de ballen enorm rollen, maar ze liggen gewoon stil.


Responses

  1. Dank je wel voor het compliment! Met Picasa gedaan, trouwens. Ik weet hoe het “echt” moet hoor, maar dit is makkelijker. Het was al lastig genoeg om het goede moment te pakken.

    • Heb nog niet uitgefocused hoe het in het echt moet, maar met Picasa gaat het mij inderdaad ook makkelijk genoeg.

  2. Een plaatje, maar de andere met de schaapsherder is ook geweldig, wat een leven zo met je schapen en hond, als ik t nog een keertje over mocht doen…..

  3. […] Bij gebrek aan voldoende hulpouders waren vanmorgen twee hulpgrootouders ingeschakeld bij de kleuterklas van kleindochter Eva. Onder leiding van hun meester Koen wandelde de klas naar de bibliotheek om daar op een enorm leuke manier zowel over de ins-en outs van de bieb te horen, als te worden voorgelezen. Halverwege het uur mocht de hele klas als een treintje door de bieb lopen om daarna te raden hoeveel boeken er beheerd worden. Het blijken er 30.000 te zijn. Wat een rijkdom. Wat een prima initiatief bovendien, deze excursie. Vanmorgen kwamen we dus samen in actie, vanmiddag leest A3 voor op het kinderdagverblijf van kleindochter Isabel. De nationale voorleesdagen gaan aan ons niet ongemerkt voorbij.                              (het idee van de focuszoom pikte ik hier) […]


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën