Gepost door: -paul | 22 januari 2014

Blómey

Blomey
Drie graden vorst vanmorgen met een berijpt weiland en… zon. Dacht van laat ik maar vroeg opstaan, dan kan ik tenminste nog voordat het gaat regenen een foto maken. Vanmiddag om vier uur was de zon verdwenen, het regent echter nog steeds niet. Ik ga er maar mee ophouden om te vertellen over wat voor weer het gaat worden. Er klopt vaak toch niets van. Van de andere kant vult het wel, want dit zijn alweer zevenenzeventig woorden. Goed, hoe is het met de paarden? Ze beginnen meer hooi te eten, dus zal ik ze binnenkort een extra stuk weiland erbij geven. Het is opvallend dat als je buitenom zo wat aanklommelt, ze zeer alert zijn op waar je mee bezig bent. Ook al staan ze helemaal beneden in de wei, ik hoef ze maar te roepen en in no time zijn ze bij me. Ik kan wel zeggen dat dat zeer prettig is.


Reacties

  1. Wat een mooie foto.

  2. Heeft zij wat je noemt een maanoog?dat lijkt misschien alleen maar zo op de foto.mooie plaat wederom!!gr

    • Ja dat is een maanoog en ze heeft er twee. Wat dat is heb ik even opgezocht. Een maanoog mist pigment in de iris van het oog en heeft niet dezelfde bruine kleur als een normaal oog. Het oog is lichter dan normaal, vaak lichtblauw en soms zelfs wit. Een maanoog komt vaker voor bij paarden die veel wit op het hoofd hebben, bijvoorbeeld een brede bles en vaak is een genetische bont-factor hiervoor verantwoordelijk.

  3. Wat een lekker uitgebreid antwoord!!

  4. Blomeys Beierse moeder, manadis vom steinachtal heeft ook twee maanogen. (Zij is heel licht grijs). Maar deze zijn minder blauw dan die van haar dochter. Omdat Blomey zwart is valt het ook zo extra op. Het gen is afkomstig van de vader van Manadis. Hij had zelf geen maanoog(en), maar zijn nakomelingen vaak wel. Blomey is overigens vanaf haar geboorte meer dan normaal gesteld op mensen. Bijna al onze veulens zijn altijd wat afhoudend. Blomey is daar dus de uitzondering op. Ook heel apart. Dank voor de mooie foto en fijne groet uit een regenachtige westbeemster. Robert & Annetje


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën