Gepost door: -paul | 16 januari 2014

Sleutelrek

sleutelrekje
In Le Journal lees ik de laatste tijd regelmatig dat er nogal een toename is van het aantal inbraken op het Franse platteland. De boosdoeners zijn in toenemende mate Oost-Europeanen, maar dat terzijde. Zelf heeft de Herberg een stuk of zeven afsluitbare deuren. Alle sleutels van die deuren, auto’s, brievenbus en wat al niet, hangen in de gang aan een sleutelrek. Als we overdag weg zijn en bij het ter bedde gaan, ha, sluit ik altijd de voor- en achterdeur af. Nou ja, soms gebeurt het me weleens dat als ik terugkom de sleutel van de voordeur er aan de buitenkant nog insteekt. Je kent dat wel, zit je al in de auto en dan heb je nog wat vergeten. Anyway, gaan we langer weg, dan sluit ik uiteraard alles af. Toch begin ik door die inbraakverhalen in de krant wat onrustig te worden. Misschien moet ik er maar eens mee beginnen om ’s avonds ook de deur af te sluiten van de schuur waarin al mijn gereedschap ligt. Niet dat ik slecht slaap, maar het scheelt allicht in het onrustgevoel.


Responses

 1. Helaas ook al bij jullie in de Brionnais. Hier schering en inslag, gewoon overdag.Boel op slot en proberen er toch geen gevangenis van te maken of anders gewoon een hond aanschaffen!

 2. Toen ik alleen nog maar de foto zag, dacht ik “hè wat een gevaarlijk kastje”.
  Alle sleutels hangen bij jullie dus voor het grijpen.
  Wel heel erg jammer dat we ons zo moeten “opsluiten”. Gereedschap en grasmaaiers zijn ze in deze omgeving dol op.

 3. Ja Paul, ik hoop niet dat ze in oost Europa je blog volgen, maar dat zie je vanzelf via je Live Traffic Feed. Maar jullie hebben DiDi toch. Als ze maar weten dat je een hond hebt blijven ze wel weg.

  • Ja Didi doet wonderen, maar je moet de kat nu ook weer niet op het spek binden.

 4. Misschien schrikt die kat van jullie nog meer af dan die doddige Didi,maar inderdaad geen lekker gevoel,slaap maar gewoon lekker hoor!bij ons hangen de sleutels ook voor het grijpen,beter de sleutels dan jezelf!!!

 5. Toch even vermelden dat de dieven waarschijnlijk nog weinig interesse hebben in sleutels, ze zijn toch al binnen, of het moesten de autosleutels zijn.

 6. Le Journal meldt elke inbraak vier keer: het feit op zich, de aanhouding een dag later, de voorgeleiding en de uitspraak van de rechter. Deel alles door vier en dan blijkt het wel mee te vallen. Je kunt ook alleen een landelijk dagblad lezen. Ook dan lijkt het aantal inbraken bij je in de buurt mee te vallen. . . . .

 7. wat als je sleutelrekje gejat is/

  • Dan moet je toch van goeden huize komen. Godallemachtig wat ben ik lang bezig geweest om dat ding aan de muur te schroeven. En hij hangt volgens Marjon nog scheef ook!

 8. Kijk Lucas, daar houd ik nou van……..,


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën