Gepost door: -paul | 26 december 2013

Kaasfondue

kaasfondue
Het is mosterd na de maaltijd, ik weet het. Maar goed, nou dacht ik toch dat ik al eens eerder het recept van die kaasfondue gegeven heb, maar ik kan hem niet in het archief terugvinden. Is niet erg, dan doen we hem gewoon nog een keer met een verse foto van gisteren. Goed, komtie: Per persoon heb je 200 gram kaas nodig. Fiftyfifty Gruyère en Emmentaler. Niet geraspte in een plastic zakje, maar aan het blok bij de kaasboer. Als je zelf geen keukenmachine hebt, laat hem dan raspen door de kaasboer. Ontvel een teentje knoflook en verwarm dat met een scheut olijfolie in de pan. Voeg, opgelet pp, 200ml droge witte wijn toe. Een witte Mâcon is goed. Verwarm en voeg vervolgens de geraspte kaas toe. En dan is het een kwestie van blijven roeren en roeren totdat het geheel smeuïg is. Binden met een lepel maizena (gemengd in een kopje met water!). Als hij nog niet goed pakt, moet je er misschien nog wat maizena bij doen. Klein beetje nootmuskaat erbij en een scheutje kirsch. Blijven roeren en op de rechaud op tafel. Klaar en de rest moet dan ook klaar zijn. Stokbrood, kommen sla, en een schotel met hartige en zoete zaken. Verse ananas, dadels, rauwe ham, ansjofilets en bedenk zelf ook maar wat. Rest enkel smullen.


Responses

  1. Mmmmm, dat ziet er lekker uit.

  2. Wij nemen altijd een kant en klaar pak, maar dit klinkt wel erg lekker.
    Piet W.

  3. Dat ziet er lekker uit. Ik zal het eens proberen.

  4. Het ziet er smakelijk uit en de tafel is ook sfeervol gedekt.

  5. O o ,wat ziet dat er weer lekker uit,ik ben ook vaak lui,dus een pak!maar de volgende keer ga ik ook zo aan de slag!en op de foto zo leuk in de verte de “bag in box” ,lekker tappen dus.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën