Het is mosterd na de maaltijd, ik weet het. Maar goed, nou dacht ik toch dat ik al eens eerder het recept van die kaasfondue gegeven heb, maar ik kan hem niet in het archief terugvinden. Is niet erg, dan doen we hem gewoon nog een keer met een verse foto van gisteren. Goed, komtie: Per persoon heb je 200 gram kaas nodig. Fiftyfifty Gruyère en Emmentaler. Niet geraspte in een plastic zakje, maar aan het blok bij de kaasboer. Als je zelf geen keukenmachine hebt, laat hem dan raspen door de kaasboer. Ontvel een teentje knoflook en verwarm dat met een scheut olijfolie in de pan. Voeg, opgelet pp, 200ml droge witte wijn toe. Een witte Mâcon is goed. Verwarm en voeg vervolgens de geraspte kaas toe. En dan is het een kwestie van blijven roeren en roeren totdat het geheel smeuïg is. Binden met een lepel maizena (gemengd in een kopje met water!). Als hij nog niet goed pakt, moet je er misschien nog wat maizena bij doen. Klein beetje nootmuskaat erbij en een scheutje kirsch. Blijven roeren en op de rechaud op tafel. Klaar en de rest moet dan ook klaar zijn. Stokbrood, kommen sla, en een schotel met hartige en zoete zaken. Verse ananas, dadels, rauwe ham, ansjofilets en bedenk zelf ook maar wat. Rest enkel smullen.
Gepost door: -paul | 26 december 2013
Kaasfondue
Geplaatst in keuken
Reacties
geef een reactie
Categorieën
- Argentinië
- atelier
- Bar l'Aut'antique
- beelden
- beestjes
- bewegende beelden
- bibliotheek
- boerenerf
- bouleshit
- buitenom
- Cato
- château
- corona
- Cuba
- cultureel
- enchanté
- feest
- fotofilmpjes
- gastblog
- Geen categorie
- geLACHkamer
- ijslandse paarden
- interessant
- Jowlevi
- Jowluca
- Kate to New Zealand
- kerk
- keuken
- korstmossen
- kruisbeeld
- Le Val d'Arconce
- le vert pré
- luiken
- markt
- nepal
- oog voor detail
- paulvlog
- pompstation
- Puck
- serre
- straatje
- Tara
- tuin
- uitstapjes
- vlinders
- vogels
- voiture
- vroeger
- watermolen
- wei
- wijngaard
Mmmmm, dat ziet er lekker uit.
By: Saskia on 26 december 2013
at 22:04
Wij nemen altijd een kant en klaar pak, maar dit klinkt wel erg lekker.
Piet W.
By: Piet on 27 december 2013
at 12:18
Dat ziet er lekker uit. Ik zal het eens proberen.
By: Dorien on 27 december 2013
at 16:59
Het ziet er smakelijk uit en de tafel is ook sfeervol gedekt.
By: Herna on 27 december 2013
at 19:25
O o ,wat ziet dat er weer lekker uit,ik ben ook vaak lui,dus een pak!maar de volgende keer ga ik ook zo aan de slag!en op de foto zo leuk in de verte de “bag in box” ,lekker tappen dus.
By: Gon on 28 december 2013
at 20:18