Gepost door: -paul | 9 december 2013

Kruising

herfstkoeien
Moeder en dochter in een herfstig weiland. Moeder is duidelijk een Charolaise. Het kalfje heeft echter een beige tint. Dat lijkt me geen zuivere koffie. Ik vermoed dat de vader van het type Aubrac is. Dat vermoed ik niet zomaar, want Jean-Baptiste in het dorp heeft beide rassen. Zowel de Charolaise als de Aubrac zijn vleeskoeien, dus de kruising kan een bewuste actie zijn geweest. De tegenlichtopname kon trouwens nog net, tien minuten later, om vijf voor vijf, ging de zon onder. Nog elf nachtjes slapen, dan beginnen de dagen weer te lengen. Neem maar gerust aan dat ik daar nu al behoorlijk vrolijk van word.


Responses

  1. Geweldige foto,wat mooi met dat tegenlicht en wat zijn ze toch leuk die koeien.Ik vind die mocca altijd wel prachtig hoor,bij ons zijn ze ook,maar dan kruising met limousin.onderwerp voor nieuw doek??

  2. De kruising van het Charolais vee met lichtere rassen lijkt een trend te worden. De “pure” kalveren hebben vaak een erg zware geboorte wat impliceert dat er nogal eens een dierenarts aan te pas moet komen. Een gemakkelijke geboorte scheelt de boeren ook heel wat nachtrust.

    • Ah… is dat de reden. Daar is wat voor te zeggen. Van de andere kant is het dan wel zo dat het geen AOC-koeien meer zijn en dus zal de prijs lager zijn.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën