Gepost door: -paul | 20 november 2013

Eerste sneeuw

eerste sneeuw
Precies een dag eerder dan verwacht, is de eerste sneeuw gevallen… en niet zo’n klein beetje ook. Met de duimstok erbij schat ik een centimeter of dertig. Dat pak heeft heel wat takken van bomen doen knakken en dan kun je er gif op innemen dat de stroom zal uitvallen. Vanmorgen was dat gedurende vier uur het geval en af en toe floept hij er nog eventjes uit. Heerlijk om na zo’n afkickperiode van een halve dag weer een volle bak verse espressokoffie te kunnen drinken.  Op dit moment zitten nog zo’n 10.000 mensen in het departement zonder stroom. Dat is geen feest kan ik je zeggen. Eind van de middag kwam nog even de zon door en ja, dan wordt het wel een mooi plaatje. Ik denk dat de paarden nog niet eerder in hun leven zoveel sneeuw gezien hebben. De komende dagen gaat meer sneeuw vallen. Grootste zorg is of de stroom het blijft doen.

eerste sneeuw3eerste sneeuw4eerste sneeuw2


Reacties

 1. Wat een prachtig gezicht met de smetteloze sneeuw, maar voor velen een ramp en met t uitvallen van de stroom helemaal. Gelukkig genoeg hout en koffie onder handbereik. Morgen ziet t er weer anders uit!

  • Mooi hoor die sneeuw, hier is het weer bar en boos met veel regen doe mij dan maar sneeuw!

 2. Dat ziet er mooi uit!

 3. Wat een plaatjes!!!gelukkig zie ik Didi ook weer op de been,veel succes met koffie drinken en vergeet je boterhammetje niet!! Die sneeuw blijft nog wel even liggen,verheug me op de foto van morgen,gr gon

 4. En dat die fiets zo leuk staat in het wit is ook bijzonder,dat hadden we ook niet gedacht op de brocante in augustus toch??

  • Jemig ja, dat was nog een hele toer om die fiets in mijn auto te krijgen en toen moesten jouw spullen er ook nog bij in.

 5. Paul, wat is dat mooi. En dat je dit allemaal mee mag maken. We benijden je. Piet en Tini

 6. De zon die je later op de middag nog zag heb ik van Limburg naar de Brionnais gestuurd! Want wij hebben daar ’s ochtends een heerlijke wandeling in gemaakt. Maar wat vreemd, dat IJslandse pony’s nog nooit sneeuw gezien zouden hebben? Hoe dan ook vormen die paarden, maar zeker ook de fiets in de sneeuw, een potentiële kerstkaart. Mocht ik daar gebruik van maken dan vermeld ik jouw naam er natuurlijk bij! Henny.

  • Het zijn IJslandse paardjes, maar ze zijn pas twee jaar geleden in Nederland geboren.

 7. Vandaag in de sneeuw even genieten van de Beaujolais-Villages Primeur 2013, Sante, wij proeven hem al om 5 uur.
  Groet Marjo

  • Wat een pracht foto. Voor de beide paarden is deze sneeuw zeker niet de eerste keer. Zowel het afgelopen jaar als het jaar daarvoor heeft het een paar weken hard gesneeuwd in de Beemster. De grond was zo hard dat ze zelfs nachts in de weide stonden, ipv de loopstal. Maar zo mooi als bij Paul hebben ze nog nooit in de sneeuw gestaan. Hartelijke groet. Robert & annetje


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën