Gepost door: -paul | 14 oktober 2013

Tranend

Prizy
Tegenover de kerk in Prizy ligt dit aparte huis met een vreemde vierkante toren. Vooral dat schuine dak van die toren. Het lijkt alsof daar vroeger een torenspits op gezeten heeft en het dus misschien een pigeonnier is geweest. Enfin, het huis is niet meer bewoond, al zie ik wel af en toe een mannetje in de moestuin schoffelen. Afgelopen week heb ik weer last gekregen van jeukende en tranende ogen. Men noemt dat ook wel een allergische conjunctivitis. Dat is al voor de derde keer dit jaar. Vreemd, zouden er nu nog pollen door de lucht zweven? Dat kan ik me haast niet voorstellen. Misschien komt het door die paar zomerse dagen in de Provence van een week geleden. Dat lijkt me ook sterk. Heb maar weer eens een flesje oogdruppels bij de apotheek gehaald.

Update 22-10-2013:

Margreet heeft even in het dorp navraag gedaan over de mogelijke toren van het huis tegenover de kerk van Prizy. In 1912 had het nog een spitse toren, maar na een storm was het te duur om weer op te bouwen. Hieronder een foto hoe het eruit zag. Het huis rechts op de voorgrond was de épicerie/café, welk na het zondagse kerkbezoek voor enig vertier zorgde. Dit is momenteel het huis van de burgemeester.

prizytoren

Responses

  1. Kan ook misschien van vocht( schimmel? ) komen??je weet het maar nooit,de paddenstoelen schieten hier de grond uit……….gr Gon


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën