Gepost door: -paul | 31 augustus 2013

Hapjes

Coeur de boeuf

Ondanks het slechte voorjaar, hebben de tomaten het toch gered en beginnen nu rijp te worden. Het zijn coeur de boeuf tomaten, minder zuur dan gewone tomaten en zeer geschikt voor salades en hapjes. Goed, vanavond zijn we uitgenodigd voor een apéritif dînatoire. Nu hoor ik u denken van wat is dat? Ja, dat wist ik in het begin toen ik hier woonde ook niet.  Een gewone borrel, of apéro, wordt ’s avonds gehouden van zes tot acht uur. Er wordt overigens geen sterke drank geschonken, maar wijn en als welkomstdrankje vaak een crémant. Als je geluk hebt, kan dat ook een glas champagne zijn. Het geheel wordt gelardeerd met chipjes, nootjes en de bekende soepstengels. De bedoeling is dat je zo om half negen naar huis gaat om daar je warme maaltijd te gaan eten. Een apéritif dînatoire is eigenlijk een aangeklede borrel, met dien verstande dat er niet aan tafels gedineerd wordt, maar er wel een uitgebreid assortiment aan lekkere hapjes geserveerd wordt. Het is gebruikelijk dat de gasten ook zelf iets lekkers meebrengen. Zo’n feestje duurt wat langer, meestal tot een uur of tien. Blijven plakken tot middernacht is not done.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën