Gepost door: -paul | 23 februari 2013

Beerenburgweer

weidepomp

Het is echt winter met overdag -5°C en sneeuw. De zon heeft zich haast niet laten zien. We hebben de provisiekasten vandaag eens behoorlijk aangevuld, je weet maar nooit. Vóór de lunch heb ik sinds lange tijd weer een keer een glaasje Beerenburg geprobeerd. Niet verkeerd met dit gure weer. Enfin, me toch vanmiddag buiten gewaagd om een foto te maken. Bij Saint Julien de Jonzy zag ik in een weiland hetzelfde apparaat staan als een week geleden in Saint Julien de Civry. Nu weet ik het zeker, het moet een pomp zijn. Mooi zo, terug naar huis. Word ik om vier uur in Saint Christophe-en-Brionnais  aangehouden door de gendarmerie. Papieren, rijbewijs en blazen. Nou had ik bij het eten ook nog twee glazen witte wijn gedronken en ik dacht van oei. Maar nee hoor, het was oké. Pffff. Zo sterk is die Beerenburg gelukkig nou ook weer niet.


Reacties

 1. Ja, ofwel je bent een aarts-alcoholist, die niet meer omvalt van twee glazen witte wijn plus iets sterkers. Maar je brengt mij op een idee. Ik ga dadelijk eens flink aan de ouderwetse Underberg. Die brandt misschien mijn keelpijn weg.

 2. toch niet met die pijpjes die je in de auto bij je moet hebben? je hebt daar de longkracht van een olifant voor nodig.. kristallen gingen pas kleuren toen we er direkt poire opgoten

  • De verplichting dat je je eigen blaaspijpjes in de auto moet hebben is definitief afgeblazen.

 3. Beste Paul,
  Weet jij hoe het nu eigenlijk zit met de ethylotests die je moet hebben in de wagen: is het nu een verplichting of niet. Een buurman zei mij dat het uitgesteld zou zijn.
  Trudo

  • ‘De Franse overheid heeft wederom besloten om de datum waarop er bekeurd gaat worden indien er geen NF gekeurde alcohol blaastest in de auto aanwezig is in Frankrijk, uit te stellen. Nadat de datum eerst was verschoven van 1 november 2012 naar 1 maart 2013 is deze datum opnieuw opgeschoven. Er is echter nog geen nieuwe datum bekendgemaakt. (Bron: ANWB 25 januari 2013)’
   Naar mijn idee komt van uitstel afstel.

 4. bekijk je je eigen foto’s wel goed Paul?. Waarvoor is die grote steen dan in het apparaat op je vorige foto.
  lekker makkelijk zo’n zware blok steen om water op te pompen.
  groeten,
  Sjaak

  • Niet dat ik mijn gelijk wil halen, maar ik ga van de week terug naar dat apparaat in Saint Julien de Civry om te kijken of er inderdaad een grote steen op zit.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën