Gepost door: -paul | 8 december 2012

Churros

churros

Elk weekend is er in deze tijd wel ergens een kerstmarkt. Vandaag en morgen in Charolles en ja overal is het van hetzelfde en koud. Toch zag ik een onbekend dampend kraampje met iemand die een soort dikke frieten aan het frituren was. De mensen stonden in de rij om een zak met twaalf van die dingen voor vier euro te bemachtigen. Je kon er kaneelsuiker en een klodder Nutella op doen. Moet zeggen dat het wel lekker rook, maar ik had er vanmiddag geen zin in. Die churros  worden ook wel Spaanse donuts genoemd, omdat het van oorsprong een Spaans recept is. In Frankrijk en ook in Nederland schijnen ze inmiddels heel populair te zijn. Zo te zien lust de man die ze maakt zelf ook wel de nodige porties.


Responses

  1. inderdaad ken ik die nog van het Spaanse strand in de jaren 70!! Mierzoet, gefrituurd, maar daar ben ik dol op!Niet goed voor de “lijn”dus! groetjes Gon

  2. Gewoon vies lekker.
    Niet bewaren maar meteen opeten.

  3. Tegenwoordig zijn er veel minder kramen die churros verkopen hier in Catalunya. Alleen nog met feestdagen laat in de avond/vroeg in de morgen zie je langs de grote weg een enkele kraam. We eten het hier met een hele dikke chocolade saus.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën