Gepost door: -paul | 5 december 2012

Verboden te toeteren

elektriciteitspaal in Thamel Kathmandu

In Frankrijk ben ik wel wat gewend, maar de elektriciteitspalen in Nepal slaan alles. Dan moet je toch werkelijk hooggeschoold zijn om daar nog een draad aan vast te kunnen knopen. We zitten op de eerste etage van La Dolca Vita, het beste Italiaanse restaurant in Thamel en hebben daar een goed uitzicht op die beeldbepalende paal. Als je hem ziet staan dan weet je precies waar je bent. Dat is in die op elkaar lijkende straatjes in Thamel echt geen sinecure. Tussen de middag is het er niet zo druk, maar ’s ochtends en in de loop van de middag barst het verkeer aan taxi’s, riksja’s, motoren, fietsers en mensen los. Lachwekkend is dan ook het verkeersbord op die paal dat er niet getoeterd mag worden. Als je iemand omver mocht rijden, zonder te hebben getoeterd, dan heb je namelijk een groot probleem. Vandaar het helse kabaal.


Reacties

 1. wat dacht je? wij zaten op het dakterras aan de overkant.
  (Stuur de foto per mail)

  • Nou ja, nou moet het toch niet gekker worden.
   De dradenwirwar aan jullie kant is inderdaad ook indrukwekkend.

 2. Paul, het wordt nog gekker,ik zat ook altijd op dat dakterras en in de boekwinkel in de hoek kocht ik altijd mijn 2dehands boeken. Je doet me daarom een groot plezier met deze foto.

  • Dan moet je vast ook, een eindje verder naar rechts, Pilgrims Book House kennen. Fantastische winkel.

 3. Ja Paul, Pilgrims ken ik ook. De beste winkel in Kathmandu,heb daar mooie boeken gekocht,maar ze heben weinig 2de hands boeken in het Nederlands.En als je 5 maanden in Kathmandu zit wil je op den duur wel een Nederlands boek lezen!

 4. Is La Dolce Vita het restaurant tegenover Kathmandu Guest House? Zo ja, dan maakte ik een foto van diezelfde bedradingen februari j.l (maar niet van die paal). De wereld (of beterThamel) is klein.. Wij hadden ons verblijf in Kathmandu Guest House – het vergane glorie maar toch nog wel oké hotel-.

  • Ja, La Dolca Vita ligt inderdaad recht tegenover het Kathmandu Guest House. Beetje vergane glorie, maar wel een authentiek sfeertje en ook weer die vermaledijde draden. De wereld is heel klein.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën