Gepost door: -paul | 24 augustus 2012

Genadeklap

Gedeelde smart is halve smart. De ravage aangericht door de storm bij het Château de Chaumont bij Oyé is echter enorm. Rondom zijn heel wat bomen gesneuveld en van de daken van de twee torens missen de nodige pannen. Hoe gaat het hier ? Nou, gisteravond heeft het fors gehageld. Eerst kleine en toen van: O ! als eieren zo groot. Dat was de genadeklap voor de moestuin. Voor de tomaten, augurken, druiven, perziken, druiven en peren is het over en sluiten. Zelfs de regenmeter is gesneuveld, maar daar is overheen te komen. Het vervelende is ook dat het nog vakantie is. De dakdekker heeft weliswaar nieuwe pannen aan de voorkant gelegd, maar die kleine aan de achterkant vond hij niet urgent genoeg. Met als gevolg dat er nu een plastic emmer naast mijn computer staat om bij regen de druppels op te vangen die langs een spotje in het plafond omlaag komen. Het is te doen, maar maandag verwacht ik hem terug, dan wordt er weer normaal gewerkt. Ook maandag komt monsieur Goyard om het sluitwerk van de luiken in het atelier te herstellen.Verder alles oké hier.


Responses

  1. Wat een narigheid.

  2. Vervelend en imposant wat natuurkracht kan aanrichten. Ik hoop dat je portemonnai stormbestand is.

  3. Wat een natuurgeweld! Regen, dat lijkt mij trouwens wel eens lekker, laat die wind maar zitten. Loofbomen zijn juist in de zomer zo kwetsbaar, de regen op de bladeren maakt de takken loodzwaar en dan een storm…. Vroeger werden de bomen rond boerderijen en kastelen veel vaker gesnoeid. Het hout kon goed worden gebruikt en de boom leverde geen gevaar op.

  4. hoi paul, zou die tornado ook onze richting uit gegaan zijn, ik zie het wel als ik de 9e met een vriendin een weekje naar St.Sernin ga. sterkte, en leuke kleur hoor die emmer! groeten Gon

    • Wees gerust Gon, het is zeer plaatselijk geweest in de Brionnais

      • gelukkig maar, geen zin in de dakdekker als ik maar een weekje ga! zonnige dagen gewenst, ook na de 9e sept?


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën