Gepost door: -paul | 1 augustus 2012

Gevelsteen

Een van onze vaste gasten is PietB en hij woont in Semur-en-Brionnais. Nou vroeg hij me laatst of ik niet eens een keer een foto kon maken van een bijzondere gevelsteen op zijn huis.  Het idee is om er op zo’n manier achter te komen welke afbeelding op die steen heeft gestaan. Het gaat om het rechthoekige gedeelte in het midden van de foto. Nou geef ik toe dat de foto voor verbetering vatbaar is, maar met de beste wil van de wereld kan ik er geen chocola van maken. Heb er zelfs met de neus bovenop gestaan. De enige redding lijkt me dat Piet bij alle buren langs gaat en vraagt of iemand meer informatie heeft. Wellicht duikelt er dan nog ergens een foto van vroeger op.


Responses

  1. De foto is om ongeveer 5 uur genomen. Dat is twee uur te vroeg of 7 uur te laat. Met strijklicht van de zon langs de voorgevel zie je twee jagers, een hond en een geweer.
    Halverwege het kruis zie je in de zijgevel iets wat het hoofd van een paard zou kunnen zijn. Ik wil er wel van zeggen dat ik ze weleens gaver heb gezien. In het huis (maison de maitre) heeft de beheerder van de postkoets gewoond. Daar konden paarden door verse paarden vervangen worden. Ik zoek boeken met foto’s die gaan over de historie van La Poste.

    • Klopt Piet, ik was er inderdaad gistermiddag om een uur of vijf en de zon scheen niet langs de voorgevel. Heb er van dichtbij naar gekeken, maar kon er niets van maken.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën