Gepost door: -paul | 8 mei 2012

Wisteria

wisteria

Normaal hangt in deze maand de muur in de moestuin helemaal vol met de bloesem van de blauwe regen. Door die ene nachtvorst van twee weken geleden is het nu helaas maar mondjesmaat. Ernstiger is het gesteld met de vlinderstruiken. Er is nog steeds geen groen blaadje op te ontdekken. Ik vrees dat de langdurige strenge vorst van februari de boosdoener is. Vraag me af of er meer mensen zijn die dit probleem hebben. Het zou toch erg jammer zijn als we dit jaar de mooie vlinders gaan missen.


Responses

 1. Ja ik heb het zelfde probleem gehad hier in Spanje. Alle planten en boompjes naar de knoppen. Ik heb geen tuin maar een groot dakterras. Na 6 weken werken heb ik alles met nieuwe planten etc. weer alles in volle bloei staan.
  Duur grapje!

 2. Ik heb wel kleine blaadjes aan de vlinderstruiken, maar mijn hedera op de schutting is half dood gevroren en ik ben niet de enige hier in de omgeving. (NED-Lisse) Piet Walraven

 3. bij ons zit er wel leven in zelfs flinke scheuten .Viburnum Tinus heeft t moeilijk maar we wachten af wat t wordt

 4. Hoi Paul,

  In mijn blauweregen kan ik de bloemen tellen ditmaal terwijl andere jaren het een grote dikke blauwe waterval is. Als de bloemen open zijn zal ik een foto op mijn blog zetten van vorig jaar en dit jaar.

  Je hebt een leuk blog met prachtige foto’s ik lees hem elke dag.

  Met groeten Ton

 5. Ook hier, in ZO Brabant, zijn de vlinderstruiken nog bedroevend kaal. Helemaal onderin ontdekte ik vandaag wat nietige scheuten. Vlgs de kenner niks aan doen, ze gaan gewoon door met groeien. Hoop er maar het beste van. Groet van Marion.

  • De Hibiscus staat al wel in blad, terwijl dat altijd de laatste is. Nog steeds niets te zien bij de vlinderstruiken. Maar goed, ik blijf hopen. Ze eruit halen kan altijd nog.

 6. OOK MIJN BLAUWE REGEN STAAT ER ZIELIG BIJ,JE VRAAGT JE AF WAT MOET IK DOEN.IK DENK DAT HIJ FLINK GESNOEID MOET WORDEN,MAAR WANNEER IS DE VRAAG??? ER ZITTEN HEEL VEEL DODE TAKKEN AAN.TERWIJL VERLEDEN JAAR HIJ NET EEN WATERVAL WAS.KOMT HIJ NOG BIJ OF STERFT HIJ AF?? OJA MIJN GROTE KLIMROOS IS OOK VOOR DE HELFT AFGESTORVEN EN FLINK WAT VASTE PLANTEN ZIJN VERDWENEN ZONDE


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën