Gepost door: -paul | 19 april 2012

Hophophop

Een toevalstreffer, deze hop zag ik vanuit het atelier in de wei rondhuppelen. Nog net op tijd kon ik de telelens op mijn camera aansluiten. Een paar keer knippen en daar vloog hij weer vlinderachtig laag  zwiepend er vandoor. In Nederland een zeldzaamheid, maar hier in Frankrijk zie, of beter hoor je hem met zijn ‘hoe hoe hoe’ geluid vrij veel. Ze zitten vaak met zijn tweeën in twee bomen naar elkaar te roepen. Als je dat niet weet, ik bedoel als je denkt dat het er maar één is, dan vind je hem niet. Sta je bij de ene boom, dan roept degene uit de andere boom. Loop je daar naar toe, dan hoor je het geluid weer vanuit de eerste boom. Om gek van te worden.


Responses

  1. Knap dat je deze vogel hebt kunnen fotograferen. Het blijft een bijzonder bijna “tropische” gekleurd beestje en spannend om hem te lokaliseren; in de vlucht wil dat nog wel eens lukken.

    • Jij zult hem hier in de Brionnais vast ook wel als je bijvoorbeeld voorbij de bocht van een smal weggetje komt fladderend boven de grond weg zien zwiepen. Je weet gelijk door zijn kleuren dat het een hop is, maar echt goed zien kun je hem niet.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën