Gepost door: -paul | 7 maart 2012

Pains Lemaire

Een straatje in Charlieu met op de hoek een oude bakkerswinkel. Ze zijn de zaak aan het verbouwen en ik vermoed dat er een andere neringdoenerij inkomt. Het nostalgische bord hangt er nog wel. Wat pains de campagne en pains à l’ancienne zijn, is me wel duidelijk. Moeilijker is het met pains Lemaire. Met wat zoeken heb ik kunnen vinden dat het biologische broden zijn. Dat zijn stevige vezelrijke jongens van verschillende meeltypes. Seigle (roggemeel), épeautre (spelt) en farine de blé (tarwemeel) zal bekend zijn, maar van bise (biesmeel ?) heb ik nog nooit gehoord.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën