Gepost door: -paul | 25 januari 2012

Ferronnerie

De voordeur ziet er hetzelfde uit, maar dit is de zijdeur van de kerk in Gibles. Met een knap staaltje smeedwerk van een smid. Vroeger konden die als geen ander de huizen en kerken voorzien van hang en sluitwerk. Het ruwe ijzer kwam uit Le Creusot, de stad van de metaalindustrie en in elk dorp was wel een smederij waarin al dat fraais gemaakt werd. Dat is inmiddels verleden tijd. Niet alleen het smeedwerk, maar tal van wetenswaardigheden over huizen in de Bourgogne zijn te lezen in het boek: ‘ L’âme des Maisons de Bourgogne’. Een uitgave van Editions Ouest-France. Prachtige tekeningen en foto’s van wasplaatsen, kelders, daken, plafonds en noem maar op. Met zo’n boek zie je veel meer als je hier in de Bourgogne rondkijkt. (Nog bedankt Piet voor de tip).


Responses

  1. Hallo Meneer Weusten

    Wij kregen je blog -site door van vrienden in Vareilles waar we beiden al onze vakanties doorbrengen.Vanaf nu zullen we dan ook vaste bezoekers worden.Wij zijn liefhebbers van het authentieke en landelijke karakter van de Brionnais en ik ben fiere bezitter van het door jouw aangehaalde boek en ontdek bij elke doorbladering gebruiken en voorwerpen die je dan in een museum of op een brocante tegenkomt.Het boek is een aanrader voor elke liefhebber van deze streek. Van de zelfde reeks zijn er gelijkaardige boeken over streken in heel Frankrijk.Steeds welkom voor een foto in ons dorpje.

    groetjes Christel en Chris

    • Vareilles, ja dat is een mooi dorpje op een steenworp afstand. Prachtig kerkje, jammer dat het restaurant en het bakkertje definitief gesloten zijn.

  2. Weet je hoe je ook veel ziet? Als je een schetsboekje meeneemt en zelf al die dingen tekent. Dan stel je eigenhandig zo’n boek samen! Henny

    • Mijn schetsboekje is mijn fototoestel Henny ;-)


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën