Gepost door: -paul | 16 december 2011

Stormfeest

De schade van de storm valt in Saint Germain mee. Bij Jean-Charles, de glaskunstenaar, is een boom omgewaaid en gelukkig net niet op zijn huis. Maar wel jammer, van die boom bedoel ik, want hij stond mooi voor zijn atelier. Hij zal volgende week raar opkijken als hij terugkomt van een kerstmarkt in Parijs. Een kerstmarkt is er ook dit weekend in Saint Germain. De dames hebben afgelopen maanden druk geknutseld. Mijn Renaultbus stond vanmorgen op het erf helemaal volgeladen om naar de salle de fêtes te rijden. Ja en dan wil je instappen en zie je dat een paar weggewaaide pannen de voorruit voorzien hebben van een paar grote feeststerren. Rijden kon nog wel en dan kijken we volgende week wel weer verder bij de verzekeringsman, monsieur Delorme, en daarna de garage.


Responses

  1. dat ziet er dus niet best uit (je snapt t wel / mes deux sapins)

    • Ik ga kijken. Geen bericht goed bericht.

      • dank je. heeft geen haast, die twee hebben al meer stormen overleefd. een dezer dagen kom ik poolshoogte nemen. zal me wel melden.

  2. Aan de boom kan je zien dat hij vroeger regelmatig geknot is geweest. Doordat niet meer te doen heeft hij een enorme kroon gekregen, veel groter dan hij normaal zou hebben. Tja, en dan bij een storm. Verder is hij behoorlijk rot. Maar door regelmatig te knotten had hij het nog wel een tijdje uitgehouden. Nu heeft hij lekker veel brandhout.

    • Klopt, hij was behoorlijk rot en daardoor niet meer te redden.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën