Gepost door: -paul | 5 november 2011

Mistdromen

Miezer en mist in de Brionnais. In de krant lees ik dat er al vanaf woensdag wegens dichte mist duizenden toeristen vastzitten aan de voet van de Mount Everest. Ze kunnen geen kant op omdat er  geen vliegverkeer mogelijk is van en naar het enige vliegveld in het gebied. Het gaat om de luchthaven Tenzing-Hillary in het Nepalese Lukla, op ruim 2800 meter hoogte. Ben er bijna tien jaar geleden ook geweest. Toen was daar geen mist. De airstrip staat helaas bekend als een van de gevaarlijkste in de wereld. Sensationeel om er omhoog tegenop te landen en later weer terug naar het ravijn te racen. Later was na ruim een week naar boven lopen naar Namche Bazaar en Khumjung (3790m) met daar toch ook een aantal dagen mist. Het basiskamp (5357m) van de Mount Everest heb ik niet gehaald, dat was vanwege koppijn een brug te ver. Enfin, als ik er zo eens over nadenk begin ik er eigenlijk best wel zin in te krijgen om uit te gaan zoeken hoe vanuit de Brionnais in Nepal te komen. Ik bedoel als je er niet mee aan de gang gaat, blijft het bij dagdromen.


Responses

 1. Aangenaam verrast om een foto van een stupa te zien. Ik heb in Nepal gewoond. Arkefly heeft nu aanbiedingen, in december kost een retour Amsterdam-Nepal nog geen 500 euro.

  • Namasté Herna. Dat is een goede tip !

 2. Is december een goede maand qua klimaat om naar Nepal te gaan?

  • Het seizoen ‘loopt’ van oktober tot mei. De beste maanden, qua helderheid, zijn oktober/november en maart/april. In mei begint de moessonperiode. Ik denk dat ik kies voor ergens tussen half februari en eind maart. Dan gelden die aanbiedingen van Arkefly ook nog.

 3. Goeie keus Paul. December is erg koud,vooral in Kathmandu. En helemaal natuurlijk als je richting Everest gaat. Er zaten verleden week 2500 touristen al dagen vast in Lukla vanwege het weer.
  Arke heeft niet altijd aanbiedingen,kwestie van vaak even checken.Ik krijg hun aanbiedingen nieuwsbrief dus al er iets bij zit naar Nepal laat ik het je wel weten. Ik denk dat ik de volgende keer met Qatar ga vliegen vanuit Spanje (waar ik woon). Iets duurder maar betere service en betere stoelen met meer beenruimte. Jij hebt mazzel, je past makkelijk in een stoel van Arke,ik niet!

  • Het grote voordeel van Arkefly is dat ze, als enige, rechtstreeks van Schiphol naar Kathmandu vliegen, waardoor ze het snelst en het goedkoopst zijn. Een overstap in Doha (Qatar) kost veel tijd en een overstap in Delhi (India) is helemaal een ramp. Heb daar eens 100 dollar onder de tafel moeten schuiven om, vanwege overboeking zeiden ze, op tijd in Kathmandu te kunnen komen voor een geplande trektocht door Mustang.

 4. Helemaal rechtstreeks vliegt Arkefly niet, ze hebben een tussenstop om te tanken van 1.5 uur in ..kan even niet op de naam komen. Een overstap in Doha hoeft niet lang te duren,kwestie van heel puzzelen op Internet en ja overstappen in Delhi is een ramp. Zou ik nooit meer doen, alhoewel Dehli zelf een mooie stad is. Zelfs een verblijf in een ziekenhuis daar was best te doen.
  En 100 dollar is een hoop geld maar ik neem aan dat het wel waard was om in Mustang te komen.

  • Die tussenstop kan kloppen, dat zal dan in Mumbai (Bombay) in India zijn denk ik.

 5. De tussenstop is op Sharjah Airport, UAE. Weet ik omdat ik (toevallig) voor eind januari ArkeFly Kathmandu heb geboekt. Groet

 6. De tussenstop is weer Bahrein,Sharjah is even gebruikt tijdens de onlusten.

 7. Beste Herna, als dat zo is, dan heeft ArkeFly dit in ieder geval nog niet aangepast op hun (vlucht) papieren van vorige week. Daar word ik geïnformeerd over onze tussenstop in Sharjah, waarbij we mogelijk het vliegtuig even moeten verlaten in verband met bijtanken of schoonmaken. Vriendelijke groet,

 8. Hi Janna,
  Kan best zijn hoor dat ze nu in Sharjah blijven voor de tankstop. Misschien goedkoper! Jammer voor de passagiers want het vliegveld van Bahrein is ontzettend mooi met prachtige winkels.
  Ik had op de nepal pagina gevraagd hoe het vliegveld heet waar Arkefly stopt want ik kon niet meer op de naam komen en kreeg meteen de reactie: Bahrein! Maar hoe dan ook: ik wens je veel veel plezier in Nepal.

  p.s. voor paul: sorry voor deze “prive conversatie”.

  • Nee helemaal niet sorry, ik doe er mijn voordeel mee… lekker winkelen :(


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën