Gepost door: -paul | 15 maart 2011

Inspecteur

bon-appetit

Die michelingids heb ik natuurlijk niet alleen om in te lezen. Vandaag was er namelijk wat te vieren, niet iets speciaals, maar gewoon nou ja, jarig dus.  Enfin, een tafel gereserveerd bij Jérôme Brochot in Montceau-Les-Mines. Komen we daar, zijn we de enige gasten. Belangrijker is echter de vraag of het eten goed was. Kan niet anders zeggen als niks op aan te merken, prima. Voel me al zo’n beetje inspecteur van Michelin. Nog zes restaurants met ster te gaan.

Reacties:

Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren!
Geplaatst door: Jeannet | 15 maart 2011 om 20:01

Een heel gelukkig verjaardag en nog vele sterren en restaurants te gaan .
Geplaatst door: Jan Faes | 15 maart 2011 om 21:55

Van harte gefeliciteerd. Dat was een smakelijke verjaardag. Nog vele toegewenst.
Geplaatst door: Fien en Aart | 15 maart 2011 om 22:04

Nog een minuut of twaalf en je verjaardag is passé. Voor het zover is ook van mij een Van Harte…..En Paul, met zo’n gerechten heb je toch geen andere gasten nodig. Wat wil je nog meer? Jarig, enige gasten, alle aandacht en nog goed ook. Ben reuze benieuwd naar die andere zes. Wacht geduldig op jouw verslag.
Geplaatst door: Bèr | 15 maart 2011 om 23:54

Alsnog..van harte gefeliciteerd!
Ga je nog een verslagje schrijven over het restaurant? Dat doen de inspecteurs toch meestal?
Geplaatst door: Herna | 16 maart 2011 om 19:51

De echte inspecteurs schrijven een verslag naar Monsieur Michelin. Maar laat ik dan toch iets zeggen over de geserveerde amuses. O.a. een mousseje (schrijf je dat zo ?) in een soort borrelglaasje. Heerlijk, daar niet van, maar met de te grote lepel kwam je niet verder dan de helft. De onderste helft moest je er met je vinger zien uit te schrapen. Om nu daarvoor hun ster af te pakken… ja dat is ook al zo wat.
Geplaatst door: -paul | 16 maart 2011 om 20:15

Gefeliciteerd nog Paul. Ben je daarna nog even naar de McDonald’s geweest? Om de maag op te vullen?
Geplaatst door: sjef | 16 maart 2011 om 21:51

Beetje laat, Paul maar niet minder gemeend.
Alsnog van harte…
Geplaatst door: Anne | 17 maart 2011 om 0:23

Ook te laat, maar van ganser harte: gefeliciteerd. Wij, zuinige Hollanders in Spanje, zijn natuurlijk ook benieuwd naar wat je nu betaalt voor zo´n maaltijd. Of eigenlijk: was het gebodene in verhouding met het betaalde? Hier zit ook één ster in de buurt maar we hebben het nog niet aangedurfd om er te gaan eten. We wachten een goede gelegenheid af en dan maar hopen dat we niet de enige gasten zijn.
Geplaatst door: Edwin en Cokky | 17 maart 2011 om 8:58

Dank allen voor de felicitaties.
@Edwin en Cokky: Elk beetje restaurant heeft wel een website. Kijk hier op die van Jérôme: http://www.jeromebrochot.com/restaurant-brochot-jerome.html
We hebben gekozen voor het driegangenmenu van 40 Euro p.p. Dat is in Frankrijk echt een zeer redelijke prijs voor een sterrenrestaurant. Totaal was de rekening 150 Euro. De helft van dat bedrag ben je dus kwijt aan de drank. Een aperitief, een fles wijn, fles water en een kopje koffie. Die verhouding is wel wat scheef t.o.v. de prijs van het menu.
Geplaatst door: -paul | 17 maart 2011 om 15:07

Bedankt voor de uitleg en de website.
Geplaatst door: Herna | 17 maart 2011 om 19:36

Ook een beetje te laat, maar Bob en ik wensen je weer een heel mooi nieuw levensjaar toe met het belangrijkste: goed gezond! ik had het moeten weten, maar was even de data van de dagen kwijt(heb je als je een weekje er tussenuit bent) sorry, volgend jaar ben ik op tijd!!groetjes Gon
Geplaatst door: gon | 17 maart 2011 om 23:35


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën