Gepost door: -paul | 27 mei 2010

Voorproeven

Van mijn zoon heb ik een paar weken geleden een witte Jurawijn gekregen. Interessant etiket en jaargang 2004. Gisteren kwam Neil langs, een wijnliefhebber en ik dacht we zullen die Jurawijn eens proberen. Neil proeft en zegt: a very interesting taste Paul. Hmm veelbelovend zo’n opmerking. Ik proef en wat denk je ? Geoxideerd, bedorven en niet te drinken. Kijk dat noem je nu politeness. Wel humor die Neil. Enfin, in de kelder had ik nog wel wat anders. Niet veel wit meer en dus vandaag naar de Mâconnais en de Beaujolais voor rood. De druivenpercelen zijn al behoorlijk groen. Een bezoekje aan de cave des producteurs des grands vins de Fleurie leverde trouwens nog een fototentoonstelling op. In die cave mag ik namelijk de hele maand september exposeren. Heb er nu al zin in.

Reacties:

Beetje jammer.. Moest namelijk een hele lekkere zijn!
Ik was weer terug gegaan naar Frankrijk vorige week maar had geen tijd meer om nog even bij jou langs te komen..De 12juni ben ik weer in Frankrijk dus misschien kom ik dan nog wel even langs.
Geplaatst door: Frans | 28 mei 2010 om 22:30

De charme van wijn is dat het puur natuur is. Het is maar goed dat er dan ook wel eens iets al dan niet verklaarbaar mis kan gaan om dat te beseffen. Dus zo jammer is dat niet.
Geplaatst door: -paul | 29 mei 2010 om 0:26


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorieën