Gepost door: -paul | 29 maart 2010

Tapvergunning

Vroeger, zo’n dertig jaar geleden heb ik een paar jaar in een oud café gewoond in een dorpje vlakbij Groningen. Thesinge, op z’n Gronings spreek je dat uit als Thaising. Het café ligt tegenover de Hervormde kerk en was toen al gesaneerd, dat wil zeggen er was geen vergunning meer om te tappen. Nou vind ik het altijd leuk om weer eens langs een huis te rijden waarin je vroeger hebt gewoond. Gewoon uit nieuwsgierigheid, of er veel veranderd is. Gelukkig, het ziet er nog precies hetzelfde uit. De vier lindebomen staan voor het huis. Door het raam kan ik de originele Groninger tapkast zien en… ze hebben weer een tapvergunning. Kijk, dat vind ik nou leuk.

Reacties:

Grappig, kwam gisteren in het Dagblad van het Noorden dit artikel tegen:
____________________________________________________
De nieuwe eigenaar van huiskamercafé ’t Jopje in Thesinge wordt burgemeester André van de Nadort van de gemeente Ten Boer. Hij gaat het kroeggedeelte van het huis in Thesinge niet uitbaten. Het café sluit eind augustus dus definitief zijn deuren. De onderhandelingen over de verkoop zijn afgerond. “Enkele formaliteiten moeten nog worden geregeld”, meldt de burgervader. Niet iedereen in Thesinge is blij met de toekomstige bestemming van het café als woonhuis. Sommige dorpsbewoners hadden liever gezien dat een nieuwe eigenaar het café zou gaan uitbaten. Er is een gegadigde die het café voort had willen zetten. Deze kwam evenwel niet tot overeenstemming met eigenaresse Susan de Smidt die zelf ook liever had gezien dat het een huiskamercafé was gebleven. Maar volgens haar is zo’n kroeg niet meer rendabel en is een voortbestaan als huiskamercafé dan ook onrealistisch. Burgemeester Van de Nadort wil de authentieke staat van het pand respecteren. Hij is tevens van plan het openbare karakter deels in stand te houden. “Inwoners van de gemeente kunnen zich bijvoorbeeld inschrijven om bij gelegenheid te komen eten.” Van de Nadort (PvdA) trad augustus vorig jaar aan als burgemeester van Ten Boer.
In 1762 is het café in Thesinge geopend, waar bezoekers in de woonkamer van de kroegbaas hun natje en droogje konden bestellen.
De vraagprijs bedroeg 290.000 euro.
____________________________________________________
Dertig jaar geleden verkocht ik het café voor 56.250 Euro
Geplaatst door: -paul | 18 juli 2010 om 17:50


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën