Gepost door: -paul | 18 november 2009

André Rieu in Lyon

Toen ik gisteravond zo eens om me heen keek, kon ik constateren dat ik inmiddels qua leeftijd zelf ook tot de doelgroep van André Rieu behoor. Dat is prettig, want niets is zo vervelend dan om in een zaal te moeten zitten met de verkeerde doelgroep. Enfin, heb André al vaker op TV gezien en om zijn optreden nu eens in het echt te kunnen meemaken, is toch een bijzondere ervaring. Hij praat de muziek in charmant Frans aan elkaar en vervolgens krijg je van het orkest de volle laag. Wat mij betreft mag het wel een paar decibellen minder. Niettemin een prachtige voorstelling van ons André en zijn Johann Strauss orkest. Volgens mij had hij de Fransen nog meer uit hun dak kunnen laten gaan als hij een medley, of hoe zeg je zoiets, van ook Franse muziek had gespeeld. Goed, om elf uur zat ik weer in de auto… en kom ik voor de dan afgesloten tunnel de Fourbière te staan. Wegwerkzaamheden. Je draait rondjes omdat de tomtom je steeds weer door die tunnel wil hebben. Ruim drie kwartier later zat ik pas op de A6 richting Mâcon. Vraag me niet hoe, want het was pikkedonker.

Reacties:

Wij zagen Rieu zo’n goede 15 jaar geleden denk ik. Het was in de afgeladen Warande schouwburg te Turnhout voor zo’n 800 toeschouwers. Nu is ‘m nog enkel betaalbaar voor meer dan het 10-voud aan toeschouwers. Was het deze voorstelling met het kasteel als achtergronddecor ? Het is een 100 % professioneel, dat staat vast.
Geplaatst door: Jan | 18 november 2009 om 19:41

Nee geen kasteeldecor, maar een blauwzwart sterretjesgordijn in de Tony Garnierhal met inderdaad zo’n 7000 toeschouwers.
Geplaatst door: -paul | 18 november 2009 om 19:51


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën