Gepost door: -paul | 28 juni 2009

In zijn achteruit

Dit weekend reden in de Clunysois en Charollais zo’n 70 T-Fords uit verschillende landen. Zag zelfs dat er een Nederlander bij was. Prachtige oude auto’s, gemaakt in de periode tussen 1908 en 1927. Totaal meer dan 15 miljoen stuks. Het eerste exemplaar in Frankrijk werd ingevoerd in 1913. Vandaag toerden ze vice versa Bergesserin en Charolles. Bij Charnay had ik me op een strategische plek geposteerd. Een 13% helling. En dat ging bergop moeilijk, amper 25 km/u. Voor één kandidaat te moeilijk, hij moest halverwege keren om vervolgens in zijn achteruit de top te halen. Een truc trouwens die bij een 2CV ook goed werkt. Op vlakke stukken echter halen ze toch nog 70 km/u. Geweldig, want vergis je niet, je hebt het wel over 100 jarige véhicules anciens.

Reacties:

Hé Paul, wat doe je toch met de kopfoto? Verandert die automatisch of zit je die handmatig iedere keer te veranderen? Groetjes uit Spanje!
Geplaatst door: Edwin en Cokky | 29 juni 2009 om 20:04

Ha ja nee, met de wisseling van de seizoenen plak ik er regelmatig handmatig een nieuwe foto in. Die kopfoto loopt van de franse vlag en de tekst met de prettige zitplaats en de foto. Dan is het eigenlijk alleen maar met een fotobewerkingsprogramma de nieuwe foto met de juiste pixels erin pielen en updaten.
Sterkte trouwens met de koeling van jullie PC.
Geplaatst door: -paul | 29 juni 2009 om 22:35


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën