Gepost door: -paul | 9 juli 2008

Vijfhonderd

Een paar kilometer verderop ligt Saint Julien de Civry, een dorp van vijfhonderd inwoners. Haal er regelmatig voor tussen de middag bij een van de twee bakkers een vers stokbroodje. In het centrum ligt dit duizendwinkeltje: kruidenier, butagasflessen, fotoprint, gewoon café, cybercafé, noem maar op. Je kunt met Internet er zelfs je boodschappen bestellen, die dan met dat rode autootje bezorgd worden. Verder is er nog in het dorp een postkantoor, een kapperszaak, garage en zeker en vast zal ik nog wel wat vergeten zijn. Hou je het voor mogelijk, een dorp van vijfhonderd inwoners ?

Reacties:

ja Paul, in La Magdeleine zijn er 180 inwoners en hebben we een volwaardige gemeenteraad van 1 +11 leden. er zijn wel geen faciliteiten als winkel en postkantoor of bar/tabac. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen heb ik gemerkt dat er nog kleinere gemeenten zijn in de Charente.
Geplaatst door: Jan | 9 juli 2008 om 22:18

Hier in Groningen zijn de gemeenten veel groter, de provincie vindt nu dat een dorp zelf hun dorpsvisie mag maken.. gebeurt dat bij jou ook? en zijn er nog plannen in het dorp daar?

zie hier:
Dorpelingen mogen eigen dorpsvisie maken
bron: RTV Noord
GRONINGEN – Inwoners van dorpen mogen voortaan zelf meebeslissen over de toekomst van hun woonplaats. Dit heeft het provinciebestuur besloten.

Groningse dorpen hebben een specifiek karakter en om dat te waarborgen moeten de bewoners meer zeggenschap krijgen, zo vindt de provincie.

De dorpelingen kunnen hun eigen dorpsvisie maken en die wordt dan ter goedkeuring voorgelegd aan het gemeentebestuur.
Geplaatst door: Liesbeth | 11 juli 2008 om 18:28

Klinkt leuk zo’n dorpsvisie, maar ik vrees dat als de visie geld gaat kosten, de gemeente (en provincie) in Groningen afhaken.
Hier in Frankrijk is het allemaal zo kleinschalig dat alle normale voorzieningen door het departement geregeld en betaald worden. Bedoel het niet flauw, maar ik denk, gezien het budget, dat het gemeentebestuur van het dorp hier hooguit vergaderd over de aanschaf van een nieuw kopieerapparaat of computer.
Geplaatst door: -paul | 12 juli 2008 om 0:29


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën