Gepost door: -paul | 24 januari 2008

Annuaire

Een verlaten binnenplaats aan de Rue Général Leclerc in Charolles. Op de rode deur staat in kalligrafische letters: ‘Vins Desplaces’. Dat doet vermoeden dat dit een wijnhandel is geweest.  Zeker ook als je de tekst op het bovenluik leest:
‘Bois bon, modérément pour boire longtemps’.
Een mooie tekst. Dacht van laat ik toch eens in het telefoonboek kijken of die Monsieur Desplaces nog in de handel zit. Nou nee, hij staat er niet (meer) in.  Wél nog een andere, de ‘Cave des 3 tonneaux’. Die ligt schuin tegenover de Aldi en met zijn schuine tekst in de gids bepaald niet uitnodigend. Maar misschien is tegenwoordig zo’n vermelding wel verplicht, zélfs in de telefoongids. Enfin, zal me er verder niet druk over maken, maar veel gekker moet het toch niet worden. Proost!

Reacties:

Bist weer tuus?
Geplaatst door: elisabeth | 24 januari 2008 om 21:59

Dat kun dou wel zeggen, maar ik was ien limburg noit ien grunn.
Geplaatst door: -paul | 24 januari 2008 om 22:36

Zelfs in het kleinste dorp is er een Rue Général Leclerc. Soms een steeg, soms een echte straat. Moet een belankrijk man zijn geweest.
Geplaatst door: RobertS | 24 januari 2008 om 22:39

die 3 tonnen, viel me wat tegen, kleine keus in wijn van proprietaire (dwz wijn die ze zelf uitzoeken) voor een redelijke prijs (e6-10). wel echt frans…’t is eigenlijk een groothandel. De inter boven op de weg naar Paray heeft gek genoeg de grootste keus, er zit een liefhebber/inkoper zeker.
de wiet-a-wiet in het dorp is ook van een liefhebber, aanbod is jammer genoeg wat wisselend, af en toe heerlijke wijntjes gevonden. Aldi-wijntjes..niet doen.
Geplaatst door: lucas | 25 januari 2008 om 15:50


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën