Gepost door: -paul | 5 november 2007

Pouilly-Fuissé

De heuvels van de Mâconnais worden alsmaar bruiner. Nog wel bladeren aan de weinige bomen, maar niet meer aan de druivenstruiken. Tot maart/april blijft het dan kaal en kleurloos, om niet te zeggen troosteloos. Dat is de reden waarom ik in dit gebied niet zou willen wonen. Vier maanden wachten op kleur en fleur, duurt me te lang. De fantastische overige acht maanden kunnen dat niet compenseren. Maar goed, die indrukwekkende bergen op de achtergrond, het lijken wel scheepsboegen, zijn de rotsen van Solutré en Vergisson. Op de voorgrond het dorpje Pouilly. In dit wijngebied wordt, denk ik de beste witte AC-wijn van de hele Mâconnais gemaakt: de Pouilly-Fuissé. Als je hem niet te jong drinkt, heb je een juweel, breed van smaak en toch heel fijn. Ter plekke gekocht, kost zo’n wijn rond de 20 Euro en nogmaals, dan heb je ook wat!

Reacties:

Niet verkeerd, Pouilly-Fuissé, die kocht ik 20 jaar geleden per ongeluk bij de Dirk, wist ik veel. Lekker, hoor.
Geplaatst door: Elisabeth | 5 november 2007 om 20:47

Of was het nu Pouilly-Fumé? Wat is het verschil.
Geplaatst door: Elisabeth | 5 november 2007 om 20:50

Pouilly-Fuissé is een Bourgognewijn en wordt gemaakt uit de Chardonnay druif.
Pouilly-Fumé komt uit het Loire gebied (vlak bij Sancerre en Mennetou-Salon) en wordt gevinifieerd uit Sauvignon Blanc oogstgoed.
Geplaatst door: Ed van Wijnerij | 5 november 2007 om 21:30

Mag ik er nog aan toevoegen dat de chardonnay-druif voluptueuzer is, ja zo noem je dat ha, dan de sauvignon?
Goh, die Dirk zeg, bestond, was die er toén al?
Geplaatst door: -paul | 5 november 2007 om 22:07


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Categorieën