Gepost door: -paul | 13 juli 2007

Eigen boer

Wanneer besluit je om te gaan hooien, althans het goede moment te kiezen? Moet dan denken aan de woorden van Martin Bril: Iedere Nederlander met een (tweede) huis in Frankrijk heeft een boer. ‘Onze boer’, hoor je ze dan zeggen, trots, alsof het een adoptieprogramma is. En ‘onze boer’ weet het altijd beter dan andere boeren, dat spreekt. ‘Onze boer’ is bijvoorbeeld een kei in weersvoorspellingen. Kom niet aan ‘onze boer’! Hij heeft altijd gelijk.
Goed, de boer van Remke in de Languedoc, Monsieur Ribot is niet gerust op het hooiweer, en die weet dat. De boer van Marjon in Lot-et-Garonne, Claude (spreek uit: ‘kloot‘) heeft er wel vertrouwen in en is begonnen. Mijn boer, Louis is een geen velden of wegen te bekennen. Dus, wat moet je? Krant, Le Journal, kopen. A.s. dinsdag misschien regen. Maaien! De kwaliteit valt me niet eens tegen. Schudden. Morgen verder.
Dat dacht ik, maar Simon vraagt of ik ook bij hem en nog bij David wil maaien. Ze hebben vertrouwen in mij, ben als het ware een beetje ‘hun boer’. Dat voelt goed. Enfin, een en ander wordt tussentijds met de nodige alcoholische drankjes, om het te vieren, afgerond en dan is het al snel 21.30u. Hapje eten en dan is het wel welletjes geweest.
Morgen verder, heerlijk, eigen boer zijn!


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën