Gepost door: -paul | 23 maart 2007

Bonensoep

thym

wittebonensoepWerd gisteren gebeld door Nederlandse kennissen of ze vandaag tussen de middag welkom waren. Nou, dat mag toch met een Herberg geen probleem zijn, zeker niet als het ook nog eens landgenoten zijn. Dacht gelijk aan een maaltijdbonensoep, konden de bonen mooi een nachtje weken. Een oud recept uit de Volkskrant, altijd een succes en lekker!
Week de bonen dus een nacht in ruim koud water. Breng de bonen met twee liter water, de spekblokjes en de groente bouillon tabletten aan de kook. Pel en snipper de ui. Schil de wortel en snijd die in blokjes. Kook stukjes ui en wortel ongeveer 1 uur in de soep mee. Snijd de bleekselderij in boogjes en kook die de laatste 20 minuten in de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Op smaak brengen met zout en peper. Roer de kaas, de tijm en de knoflook door elkaar. Schep de soep in kommen en strooi wat van de gremolata erover. Geef er stokbrood bij.


geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën